pondělí 20. května 2013

Dvě české ženy mezi prózou a poezií


Beseda s paní Hanou Gerzanicovou a paní Marií Korandovou, která proběhla při představení knihy „Petřín mého mládí aneb U Světovaru č. 3“ dne 18. června roku 2010 v překrásných prostorách ÚMO Plzeň 2-Slovany, se vydařila naprosto dokonale. 


Někteří účastníci se i dnes – po třech letech – ptají, zda bychom něco podobného nezopakovali. Dnes mohu slíbit, že díky laskavosti a pochopení pracovníků ÚMO Plzeň 2-Slovany budeme mít možnost se s oběma dámami sejít znovu. 


Ve středu 26. června 2013 od 16.30 hodin se v prostorách Úřadu městského obvodu Plzeň 2-Slovany (na adrese Koterovská třída 83) uskuteční beseda pod názvem „Dvě české ženy mezi prózou a poezií“. 


Tentokrát nad připravovanou knihou paní Marie Korandové „Dřevěný chlebíček od Čerchova“, která vznikla sepsáním vzpomínek jejího dědečka na léta strávená v pohraničí – v České Kubici – mezi lesními dělníky „dřevaři“. Vlastní vyprávění dědečka probíhalo na přelomu let 1944-45 právě na Slovanech, kdy při zavření škol musel často vnučku hlídat. 

Paní Marie Korandová při autorském čtení (2010)

Ostatně právě na dobu konce války v Plzni i na osvobození bude možné se obou literátek v rámci besedy zeptat – vždyť obě patří k pamětnicím. 

Paní Hana Gerzanicová, při akci v roce 2010

Jak se dělá kniha, aneb o slastech a strastech vydavatele – ať již prózy, poezie či odborné literatury – promluvím z pozice jednatele společnosti, která knihy vydává. Zároveň včetně úvodního slova moderuji celý podvečer… 

…budu velmi rád, pokud se této besedy zúčastníte. 

Jiří Neumann 

Žádné komentáře:

Okomentovat