úterý 18. června 2013

Tomáš Šolc, Galerie Art e Facta, aneb o jedné podařené vernisáži...

Že v Plzni existuje nějaká Galerie Art e Facta jsem se zcela náhodou dozvěděl z e-mailu pana Tomáše Šolce, kterým mne zval na vernisáž své výstavy.


A tak jsem v pondělní podvečer vyrazil hledat zatím neznámou galerii. Najdete ji nad plzeňským vlakovým hlavním nádražím na Mikulášském náměstí 19. Pro informaci - mají otevřeno od pondělí do pátku, vždy od 14.00 do 18.00 hodin.


Výstavní prostor galerie naprosto ohromil - svou světlostí, velikostí prostoru i uspořádáním. Vzhledem k tomu, že jsem se poněkud "předešel" před onu 18.00 hodinu, mohu zde nabídnout fotografie bez většího počtu lidí, tedy téměř z hotové instalace výstavy.



Pana Tomáše Šolce, herce, malíře, básníka, skvělého vyprávěče... asi není nutné zde představovat. A pokud je pro Vás - čtenáře tohoto blogu osobou neznámou, mohu doporučit jeho webové stránky, které naleznete na odkazu zde.  
Výstava, která potrvá až do 31. července 2013 má název "Tomáše Šolce hříchy kreslířské 2013" a naleznete na ni akty a portréty Mistrových múz.


Samotná vernisáž se vydařila dokonale, všichni návštěvníci zmoženi okolním venkovním vedrem v galerii dokonale "ožili". Konečně k tomu přispěl mistr sám, jím zvolený hudební doprovod a znovu opakuji - překrásné prostředí této galerie...

  

Žádné komentáře:

Okomentovat